Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2015.04.19.

2015.04.19

Isten mindent helyretesz, ha hagyod. Ha nem hagyod, néha akkor is.

Kezd egészen izgalmassá válni az élet most, hogy lassan 31 leszek. Rálátás. - Azt hiszem, ez a legnagyobb ajándéka az időnek. Nem győzök csodálkozni, hogy hogyan alakulnak a sorsok!.. Testközelből látom a fejlődést olyanoktól, akik látszólag teljesen rugalmatlanok. Isten kisajtolja belőlük. Nem hagyja magára az embert. Mindig újabb esélyeket ad, mindig megtalálja a módját, hogy sarokba szorítson, és Rád mosolyogjon, karjait Feléd tárja. :) Igen. Semmi kétségem, hogy Isten végtelenül szeret.

Mindig minden az egyensúlyra törekszik. Talán éppen ezért van, hogy amint valamiben egészen biztos lennék, jön valami, ami elbizonytalanít. Vagy amikor nagyon közel érzem magam Istenhez, akkor tudom zsigerből a legnagyobb dögséget elkövetni. :) Mintha minden arra várna, hogy feketéből fehérbe ömöljön át, és fehérből feketébe, közben végigjátszva a színskála minden ragyogó színárnyalatát. Igen. A türelem a kulcs mindenhez. Ha türelmed van, oda tudsz figyelni magadon kívül másra is. Nem vakít el a pánik. Ha van türelmed magadhoz, a kihívásokhoz, a kísértésekhez, a végén megtisztulsz és minden egyre könnyebb lesz - megedződik tested, lelked. Minden út vezet valahová. A kitartás és a türelem mindig meghozza a gyümölcsöt. Ha van türelmed máshoz, akkor pedig igazán szeretsz. Türelem. Türelem, mert minden a maga idejében jön el.

Persze, amikor éppen szenvedsz, amikor minden idegszáladdal gyötrődsz, hogy valamit kihozz magadból vagy egy helyzetből, akkor nehéz látni, hogy mi vár a végén. És ilyenkor néha még az sem vigasztalna igazán. De egyszer csak - alszol párat - észrevétlenül eljön a pillanat, hogy mintha könnyebb lenne vinni a keresztet.. ;) Pedig fenét könnyebb az. Erősebb lettél. Izmosabb. Rugalmasabb. Bátrabb. Nagyobb lett a hited önmagadban és Istenben. 

Ez a pénz-dolog például mindig ilyen. Amint szorul a hurok, és valóban elkezdenék aggódni, váratlanul jön a segítség. A pasi-dolog viszont például egyáltalán nem ilyen. :D Bár ez a történet is valódi fordulatokban gazdag!.. Istenem, 18 éves koromban megkérték a kezem. Azóta pedig milyen csodálatos és hosszú utat bejártam! :) Milyen nagyszerű emberekkel hozott össze az életem és a kíváncsiságom! :D Igen. Öregszem. Végre értem már ezt a szólás-mondást - csak most, hogy Istenben újra fiatalodom, hogy az üdvösség kenyerét eszem és az örök élet vizét iszom. Megtisztul tőle az ember. Nem csak a lélek, a szív, de az érzékszervek is. 

Hogy is volt a mai evangéliumban? "Akkor megnyitotta értelmüket, hogy megértsék az írásokat." Lk. 24
A hit kegyelme. Hozzávetőlegesen 7 éve kaptam meg.

Gyerekkoromtól római-katolikus voltam. Vittek a templomba, s gyermeki hittel éltem is az életemet. Aztán eljött a kamaszkor lázadása és több évet gyötrődtem végig, keresve a saját utamat. Kellett. Hajtott a kíváncsiságom, körül akartam járni Istent a vallások és a spirituális tanítások oldaláról. Dühített a sok törvény és szabály és a visszásságok, az emberi faktor. Aztán volt egy pont, amikor levettem a keresztet a nyakamból, mert egyszerre csak teljes sötétséget láttam ott, ahol addig Istent sejtettem. Borzalmas pillanat volt. Gyakorlatilag minden elveszítette az értelmét. Úgy gondoltam, az egyetlen logikus lépés ezután, a hideg fejjel elkövetett öngyilkosság. Isten egy napig sem hagyott ebben az állapotban. Elküldött hozzám egy embert, aki másfél óra alatt a teljes sötétségből a vakító fénybe vezetett. Néha angyalokká kell válnunk...... (Nincs gyönyörűbb és borzalmasabb lény az embernél.)

Még évek kellettek, amíg belemélyedhettem az ezotériába, a keleti vallásokba, a szerelembe, a narkotikumokba, a fájdalomba.. Évek. A végére értem?.. :) Nos, a fejem már kinn van a vízből. ;) A felszínre bukkanás pedig Isten műve volt. Abban a pillanatban történt meg, amikor újra kíváncsisággal léptem be a templomba. Ma jöttem rá, hogy éppen az történt velem, ami Lukács evangéliumában fent elhangzik. Attól a naptól kezdve vasárnapról vasárnapra a pap csak nekem prédikált. Minden aktuális kérdésemre választ kaptam. Egyszerre volt részegítő, és kijózanító, és lebilincselő, és zavarba ejtő. Ez hónapokig tartott. 

 

"Az Isten itt állt a hátam mögött
s én megkerültem érte a világot" J.A.

 

(Istenem, milyen hosszú és nehéz a hit útja!.. De végig kell járni, mert a végén Te vársz engem. És megéri - ó, mennyire megéri!.. Látlak magam előtt, ahogy elém sietsz, én szeretett Atyám! :) Vársz rám! Remegve, epedve vársz rám! Embereket, angyalokat, segítőket küldesz elém, kedves kis üzenetek várnak Tőled itt-ott.. mindig újra tudatod velem, hogy vársz, hogy szeretsz. Vársz rám, én pedig sietek Feléd. S közben csodálom a gyönyörű tavaszt - ezt a végtelenül színes és bonyolult, és egyszerre egyszerű világot, amelyet alkottál. A szeretet útja a hit útja. A hit az igazság. Az igazság a szeretet. A szeretet a hit. A szeretet az igazság. Az igazság a hit. "Benned bízom.. Benned reménykedem!")

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

CSEKO46@FREEMAIL.HU

(CSEKO, 2015.05.30 20:19)

Azon a felytegetésen csak bólogatni tudok hogy böcseségre jutot egy fiatal ember.AnnaK meg látásában TUDNI ILLIK TÜRELEM ÉS TÜRELEM.

Az is bölcseségre val, ha Isten akar velünk valamit a hátunk mögot áll.