Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2014.07.31.

2014.07.31

 "Ha nevetek, az Isten is örül s tavaszba szöknek akkor a telek!" J.A.

Vágyak.. lényünk legmélyéről fakadó vágyak, melyeket az Isten ültetett oda még megszületésünk előtt. Vágy, hogy lássuk az Ő arcát. Vágy, hogy boldogok legyünk. Vágy, hogy jók legyünk. És vágyak.. mindenkinek AZ a vágya, amelyre ha rágondol, lelke egyszerre sír és kacag. Vágy, imáink fő tárgya. Vágy, amely mikor megvalósul, Isten is velünk örül. 

 

Hogyan is mondjam el, micsoda terheket hordozok magamban?.. A kérdőjel már megelőzi néha a mondatot a szívemben. Hogy mondjam el, mennyire hálás vagyok, hogy így szeret az Isten?? Hogy nem hagy, ó mennyire nem hagy elveszni engem! Hogy mondjam el, hogy minden baj ellenére, amely az életemben jelen van, oly mélységesen boldog vagyok, mert betölt az Isten szeretete?.......... Még ha zokogok is a fájdalomtól fél órát, akkor is boldog vagyok, mert van értelme. 

A hit kegyelmével minden a helyére került. 

Hogy mondjam el, milyen utat jártam be? Tán lépésről lépésre oszthatnám csak meg Veled.. Eljössz-e velem sétálni? Elmondhatom-e Neked, hogy mennyi rosszat tettem?.. Hogy másokat rosszra csábítottam, hogy ezer baj okozója lettem? Hogy hűtlen voltam és hálátlan? Hogy hazug és önző? Hogy ostoba és makacs? Hogy mondjam el, mennyire szeret az Isten?! Hogy minden barátom, s ellenségem csak jóra tanít? Hogy milyen megejtően és megismételhetetlenül gyönyörű minden naplemente?? 

Vágyak..

 

Nem, még nem merem kimondani. Még oly törékeny. Gyönge zápor elverheti. Túl erős nap megölheti. Kósza szél kitépheti. 

Gyere velem sétálni a vadvirágok közé.
Nevess velem.

És én elmondom Neked mindazt, ami elmondható.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

( , 2014.08.04 14:49)

Minden, amivel találkozol,
Lehetőség, hogy az
Utadat járd.