Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2014.05.17.

2014.05.17

Mennyi minden megváltozott pár hét alatt!.. Micsoda ereje van a szentgyónásnak!

El-elcsodálkozom a napjaimon, hogy mitől vagyok ennyire boldog. Vagy azon, hogy ha az ember megfogja a felé nyújtott Isten kezet, akkor hirtelen valahogy minden nagyon hamar a helyére kerül. Tele vagyok békével és bizalommal. Tele vagyok büszkeséggel, hogy tudtam változtatni az életemen - azokon a dolgokon, szokásokon, amelyek nyomták a lelkem, káromra voltak. És emellett ámulok és bámulok, hogy hirtelen akadt munka, akad pénz. Jön persze fájdalom és nehézség is, de ezek mind előre visznek. 

Valahogy sose vagyok magányos, sose vagyok szomorú. És furcsa, ihletett gyakorlatba kezdtem, amely egészen átformálta a napjaimat.
 

Szóval a dolog lényege az állandó társaság. Nem emberi, hanem isteni. Bármilyen helyzetben, amikor csak eszembe jut, elképzelem, hogy Jézus ott van mellettem. Biciklizés közben például, hogy mondjuk mellettem teker. :) Csak elképzelem, és valahogy minden élénkebbé válik, kiemelkedik a számtalan gyönyörű csoda, amely mellett elsuhanok. Vagy ahogy pucolom az almát a gyerekeknek, és Ő ott ül velem szemben és mosolyog rám - örömét leli bennem. Vagy a héven, a buszon, zongorázás közben - és szívemben Vele kommunikálok. A Gondviselés egyre egyértelműbb, egyre konkrétabb. Különös találkozásokra és "véletlen" összefüggésekre lettem figyelmes. És észrevettem, hogy amikor sietek, a 7 perces utat képes vagyok 3 alatt megtenni. Pedig ez elvileg lehetetlen. És mégis! :) Valami csoda folytán tér-időt ugrok. :D
És szinte folyton világi jókedvem van ettől - vagy mondjuk inkább túlvilági! :))) Örömmel tölt el, hogy velem van. Hogy a társaságában lehetek, hogy érezhetem, láthatom, hallhatom Őt. Olyan erőt kapok, hogy csak csodálkozom. A kísértések szinte egészen eltávolodtak a közelemből.. KÖNNYŰ JÓNAK LENNI. :) Olyan könnyű, olyan boldogító.. Jó érezni az Isten melegét.

Talán vakmerő dolog azt állítani, hogy Isten kedvét leli bennem. Én mégis ezt érzem és hiszem. Az élet íze édes lett. A víz jobban oltja szomjam, az étel jobban táplál, az eső illata mámorító, a napsütés ajándék. Valahogy másként nézek az emberekre is. Keresem szemükben az Isten pillantását. A jóságot, a bizalmat, a kedvességet, a tapintatot, az együttérzést, a mosolyt. Azokat a virágokat, amelyeket születésünkkor belénk ültetett a Nagy Kertész.. megcsodálom őket és az emberek hálásak, hogy észreveszem bennük a szépséget. Minden morcos arc felvidul, és én valami kábulatban sétálok az én Uram mellett, akinek jelenléte akkora boldogságot ad, amire ember nem képes.

Ha összeomlik is a világ körülöttem és elveszítenék is mindent, csak Téged ne veszítselek el Istenem.. és akkor nekem mindig boldognak és elégedettnek kell lennem. 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:)

(vesszőcske., 2014.05.17 22:08)

A holnaputáni bús fák levele vagyok megzöldülve, Uram.
Az eget kémlelő holló szárnycsapásának első fuvallata vagyok, Uram.
A színtelen kőtömbökbe költözött soha ki nem fakadó forrás vagyok, Uram.
A vérmezőkről felszálló édeskés pára vagyok, Uram.
Az emberek sóhajába beleírt fájdalom vagyok, Uram.
Engedd hogy lássalak, könnyeim a tökéletességet szomjazzák..

J.H.Newman imája

(Khlorikë, 2014.05.17 20:46)

"Istenem!
Teljesen és fenntartás nélkül kezedbe helyezem magamat. Jólét vagy nélkülözés, öröm vagy bánat, barátság vagy egyedüllét,becsület vagy megalázás, dicsőség vagy megvetés, kényelem vagy kínlódás, jelenléted, Uram, vagy elrejtettséged: minden jó, ha Tőled jön. Te vagy a szeretet és a bölcsesség! Mit kívánhatnék ennél többet? Akaratod szerint vezéreltél és dicsőséggel fogadtál. Rajtad kívül mim van a mennyben és kit keressek itt a földön? Testem elöregszik, lendületem ellankad! De Te, szívem Istene maradsz és osztályrészem mindörökké."

Kis Szent Teréz imája

(Khlorikë, 2014.05.17 20:15)

"Hozzon a mai nap belső békét a számodra. Bízz az Istenben annyira, hogy tudd, pontosan ott vagy ahol lenned kell. Ne felejtsd el a végtelen lehetőségeket, amelyek a hitből erednek. Használd az adottságokat, amelyeket kaptál, és add tovább a szeretetet, amely megadatott számodra. Légy elégedett abban a tudatban, hogy az Isten gyermeke vagy. Legyen ez a tudat "teljesen a tiéd" és adja meg lelkednek a dal, a tánc, a hála és a szeretet szabadságát. Ez mindannyiunké!"