Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2014.05.09.

2014.05.09

Jónak lenni! Ó, Istenem, micsoda szerelem kell ahhoz!

Boldogító igen, mely Hozzád szól. Hozzád, Uram....... Botorkálok még Feléd. Telve vagyok bizonytalansággal. 

 

Emberek, szólítsatok meg, hadd lássam szemetek tükrében, hogy merre is tartok! Legyetek hozzám jók. Legyetek hozzám Isten arca, mely mosolyog rám, mosolyog bennem, legbensőmig. Hová, ugyan hová tartok? Elmondtam-e elég imát értetek? Meghallgatja-e az Isten?..

Meghallgatja. Mosolyog, érzem. Most én jövök.
És hát akkor képzeljük csak el az életet amúgy. Hogy jó vagyok. Hogy egyre jobb vagyok. Másokért. Hogy a dacos, sokszor vad vizű életfolyómat szolgálatba terelem. Képes vagyok rá? Nem szakítom át a gátakat? Nem okozok túl sok csalódást? Képes vagyok-e feladni szabadságom?..  Az árvizeket. Istenért. Értetek. 

Nevessetek csak. Kételkedjetek csak. Még én is nevetek, én is kételkedem. 
Talán már túl magas a mércém. A mércém pedig Isten. Beérem-e kevesebbel? - Ez itt a kérdés.

Nem tudom. Ó, istenem, mennyire nem tudom! Hiszen félévente szerelmes vagyok újra és újra!.. Nem tudom elveszíteni a hitemet a szerelemben végleg. De vajon nem csak Isten arcába szeretek-e bele bennetek?..

Isten arca.. misztikum.. csoda. Belélegzek, kilélegzek, csoda. Térdre rogyni, és üvölteni a tébolyult Isten-szerelemtől!.. CSODA! Álmomban Hozzád futni, hallgatni szavaid.. hagyni, hogy belém ivódjanak, átmossanak, megváltoztassanak. 

Nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek. Nem lehetek midenkié, nem leszek hát senkié.

Bocsássatok meg. Elvesztettem a hitemet a világban. A politikában. A gazdaságban. Az állásokban. Az általánosságokban. A tudományban. A mindennapokban. A materializmusban. A realizmusban. Nem látok mást, csak Isten arcát mindenhol, vagy az Isten arc hiányát.

Mosolyogjatok rám, könyörgöm, bontsátok ki a szívemet! Fel kell olvadnom Bennetek. Értetek akarok élni. Helyettetek áldozni fel magam. Odatartani az arcomat a tiétek helyett. Ti csak éljetek. Én elvesztem magam, hogy ti elkövethessétek az életet. 

Mert mind ugyanoda tartunk. De én váltságotok leszek. Nem azért mert szeretlek titeket.. hanem mert szeretem Bennetek az Istent. 

Abba.. Atyám.. legyen meg a Te akaratod. Nekem az lesz a legjobb.
Tied vagyok.

 

 

 

 


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kisherceg

(*, 2014.07.04 14:29)

"De ha megszelídítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra... "

szívének szűk abroncsai..

(Khlorikë, 2014.05.09 22:37)

"Így lesz állandó imává az élete, így válik termővé benne Isten igéje, és így zárkózik be a lélek abba a belső „cellába”, melyben szívének szűk abroncsai a Végtelenre nyílnak meg."
http://www.karmelitarend.hu/cikkek/karmelitak-eredeti-szabalya-es-annak-szelleme