Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2014.05.06.

2014.05.06

 Férfinak lenni mit jelent? 
 - Istenem, mily' könnyű!.. Istenem, mily' nehéz!

Álmodtam egy férfiról, ki bennem él. Animusom Ő. Ádámom. - Belőle vétettem, része vagyok.
Részem Ő. 

Bölcs és csöndes. Egyetlen szavában ott reng az Igazság. Ha kimondja, értelmem megnyugszik. Tudja, mikor kell átölelni a nőt. Tudja, mikor kell engedni; mikor beszélni, s hallgatni; meghallgatni. Türelmes és kedves. Támasz tud lenni, s örök játszótárs. Nem kesereg, szíve mindig reménnyel teli. Lelkében rend lakik - az Isten rendje, csendje. Mert szent Ő, derűs, egy pillantásával meg tud nevettetni, de ha kell, villámokat szór vele.
Nem tűri a hazugságot, hízelgést. Barátja a jónak, érzékeit nyitva tartja a szépre.
Kedveli az egyszerű életet, a könyveket, a finom ételeket. Nem rajong hamis kincsekért - ferrariért, rolexért. A tiszteletet nem hajszolja. Rászolgál. Szelídsége pajzs. Tiszta szíve az erő legmagasabb foka. Le tud mondani, ha kell, de lemondása nem feladás. Csöndes áldozat, mit elég, ha csak Isten lát. Lelke lángol, szomjas a tudás vágyától. Szerelme hűséges és figyelmes, játékos és engedő. Szenvedélye magával ragadó.
Nem fél a munkától, tehetségét szorgalommal bontja ki magából lépésről lépésre. Másokat meg nem ítél, de önmagával szigorú; igényes testére, lelkére, szellemére. Példa Ő. Örök kihívás. Gyermekeit következetes szeretettel neveli, s nem vár el olyat, mit Ő maga is meg nem tesz. Megbecsüli az élet minden szikráját, s Isten arcát keresi bennük. Nem makacs, de belátó, nyitott másokra. Ha téved, elismeri. Tud bocsánatot kérni. S tud szeretni.. igazán szeretni. S ha kell, hagyja, hogy gondoskodjam Róla.. mert a nőnek a gondoskodás öröm. 

Ádám, hol vagy? Nélküled nincs helyem a világban. Nincs kihez, mihez viszonyítani. Nincs kire felnézni. Mert Te vagy az Ihlető, ki dalra fakasztja lelkem. Te vagy Társam, kinek nem volt jó egyedül. Nem jó az embernek egyedül. 

Anyák! Neveljétek fiaitokat példaképpé. 


Istenem.. elvesztettem az én Ádámom, s nem tudom, nélküle hová legyek..


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Örökimádás

(Józsi, 2014.06.23 11:47)

https://www.youtube.com/watch?v=-w13osKUBGw

Te is így gondold?