Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2014.02.16.

2014.02.16

Azt tudni kell rólam, hogy nagyon szeretek reggel lustálkodni. De ez nem amolyan üres fetrengés.

Felébredek és még szundikálok, vissza-visszaalszom picit, újra felébredek. Fordulok egyet, élvezem a takaró hűvösét, puhaságát. Nézelődöm a derengő szobában, hallgatom a külső zajokat, merengek hogy mit is álmodtam, és hagyom, hogy a gondolataim áramoljanak, mint egy csöndes kis patak az erdő mélyén. Nem ítélem meg őket. Nem zavarom szabad áramlásukat. Számtalan remek ötlet születik ilyenkor. 

A héten egyik reggel aztán eget rengető gondolatom támadt. (Szerintem. :))

 

"Szabad akarat" VS "Eleve elrendelés"?..
 

E hét óta én egyszerre hiszek mindkettőben.
Valójában pofon egyszerű az egész. Egy hasonlaton keresztül magyarázom el.

 

- Adott egy autó.
- Adott egy GPS, amelyben adott a célállomás. Adott egy bizonyos mennyiségű benzin.
A GPS tartalmazza a lehető legrövidebb útvonalat, amelyen eljuthatsz a célodhoz. A benzin valamivel több, mint amennyi a cél eléréséhez szükséges.

Innentől kezdveTőled függ, hogy mit teszel.


Az autó a tested és a körülményeid, amelyekbe beleszületsz. Vigyázhatsz rá, de tönkre is teheted. 
Dönthetsz úgy, hogy más útvonalon mész, a GPS alkalmazkodik, mutatja Neked az utat, újra tervez minden letérés után. A GPS a lelkiismereted, a Benned élő Isteni lehellet súgása. De persze dönthetsz úgyis, hogy felhangosítod a rádiót, túlharsogva a GPS-t, s hogy végképp ne zavarjon, még le is takarhatod. Dönthetsz úgyis, hogy csak össze-vissza kalimpálsz az utakon, cél nélkül. 


Persze, hogy mi a cél, az jó kérdés. Hogy ezt a célt ki határozta meg, az is. Hogy miért kapunk olyan autót, amilyet, az is.

És hogy miért zavarnak meg 3 percenként ennek a bejegyzésnek a megírásában, az is! :D

Nem tudom. :)

 

Azt tudom, hogy útitársat választhatunk magunknak. Meg azt is tudom, hogy a GPS elég mebízható. De ez a rohadt rádió néha nagyon hangosan szól, aztán olyankor nehéz koncentrálni a vezetésre. Az út mellett is olyan sok érdekes, csábító látnivaló van. 


De amikor a sok leállás és eltévedés után rátalálsz az útra.. nos.. :) Az nagyon jó érzés. Elküldtem a jelentkezésemet Kántor szakra. :)
Tudom, nem úgy nézek ki, mint egy tipikus kántor.. :D De ha ez sikerül!.. Ó Istenem, ha ez sikerül, végre kiengedhetem a bennem zenélő világmindenséget. 


Éreztél már ilyet? Hogy jó nyomon vagy? Hogy nincs semmi, ami beárnyékolja ezt az érzést? Hogy végre értelmet kap olyan sok minden, amit az életedben tettél és megéltél?
Hamarosan 30 éves leszek.. és csak most kezd kirajzolódni valami gyönyörű minta. Végre kezdem érteni, miért kellett erre jönnöm, hogy miért voltak olyan fontosak a kitérők, az emberek, akikkel találkoztam.
A szívem megtelt hálával és örömmel.

 

Köszönöm a GPS-t, Uram!..


Álljon itt egy egész mennyei kórus zenéje - mert a Felkelő Nap fényei melegítik a Lelkem:

http://www.fenyorveny.hu/2013/11/a-tucskok-korusa.html

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.