Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2013.11.26.

2013.11.26Eszembe jutott egy téma, amiről már régen akarok néhány szót ejteni. Ez a valami a "nettség". Arról, hogy vannak emberek, akik nem csak hogy az elegancia, és a finomság, és a szépség, és a stílus, és a tökéletesség látszatát keltik, hanem egyszerűen tényleg olyanok. Olyan jó rájuk nézni. Leülni melléjük és magunkba szívni lelkük illatát. 

Ritkák, mint a fehér holló, de néha látok ilyet. :)

Példának álljon itt pár kép Gyöngyösi Nelliről, aki a Daalarna egyik arca. Nekem egészen közeli érzetet ad arról, amit próbálok megfogalmazni.


daalarna_2012_12171cmyk_original.jpg daalarna_2012_12238cmyk_original.jpg
 

 

 

 

 

 

 

daalarna20130528cmyk_original.jpgdaalarna20130641cmyk_original.jpgdaalarna20132466cmyk_original.jpg

 

 

daalarna20130710cmyk3_original.jpgdaalarna20132720cmyk_original.jpgdaalarna20132729cmyk_original.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel az életben nem találkoztam Vele, így persze nem tudom megmondani, hogy valóban olyan-e a jelenléte, mint ami a fotókon keresztül átjön, de a képek számomra nagyon meggyőzőek. Ahogy a kamera elkapja néhány pillanatát, azt látom, hogy nincs Benne semmi megjátszás. Ő így ahogy van, maga a BÁJ. :)
Jó tudom, itt esküvői ruha képeket látunk. De mégis, van itt valami több. Nem minden modell sugározza ezt magából. A legtöbb nő a kamera előtt szexi akar lenni. Vagy ha mégis ártatlannak próbál tűnni, sehogy sem megy.

Vajon hogy csinálják? Mi a titkuk? Leülök melléjük a buszon, és koszosnak érzem magam. :))) De nem tágítok, próbálom átszívni magamba ezt a fényt.Ha a nő virág (bár Hamvas Béla ezt cáfolja!:)), akkor ezeket az embereket én a jázminhoz vagy a fehér lepkeorchideához tudnám hasonlítani.  Nagyon sokáig virítanak, aztán hirtelen hervadnak el és hullanak le. Őbennük még idős korukban is van valami tartás, valami eredendő többlete a Szépségnek, ami az utolsó pillanatig ragyog körülöttük.

Félreértés ne essék, férfiban is láttam már hasonlót. Mintha hiányozna belőlük a bűn. Megállsz a ragyogásukban, és tudod, hogy ez most csoda. 

Ismerek egy lányt, aki árasztja magából ezt a nettséget, de nem tud róla. Vagy ha tud is róla, egészen másnak értelmezi. Sejti talán, hogy tökéletes, de biztos, hogy mást ért rajta. Dohányzik, csúnyán beszél, és hülyeségeket csinál, de mégis árad belőle. Tök mindegy, mit vesz magára, egyszerűen gyönyörű. Amikor valamiért kinyílik a tekintete, akkor a világ mintha megállna egy pillanatra.

El lehet játszani ezt az adottságot?.. Minden erőmmel kívánom Őérte, hogy ne lehessen.S még van a Szépségnek egy másik fajtája, amely nem feltétlenül külső megjelenés. Sokkal inkább egy lelki többlet. Kisgyermekek ilyenek, akiket még nem tudtunk elrontani. Amikor öregeken látom, akkor pedig egészen megrendülök, hogy - te jó ég, hogy tudták megőrizni magukban ezt az angyaliságot?.. 
Persze mindannyiunkkal megtörténhet ideig-óráig.. Néha aztán egészen hétköznapi embereken is észreveszem. Pl vasárnap a templomban, a mise közben.. amikor valami csoda folytán megtörténik, hogy összeérnek a Lelkek, és együtt megtisztulnak - és fénylenek az arcok.
Igen, azt hiszem, ez valami Isteni többlet.
Aztán valahogy felszívódik róluk, ahogy visszalépnek a saját hétköznapi valóságukba, a sündisznótüskéik alá. :)


Talán ezt keresi mindenki a Lelke mélyén, hogy hogyan válhatna ilyenné. 


Hátha találok még néhány képet!..


neni.jpg dali-lama.jpgbaba-arc.jpg 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

:3

(Gombácska, 2013.12.04 20:07)

a takarók. nincs rajtuk annyi takaró, és talán kisugárzik valamicske a belső fényükből amit Te észre veszel. lehet hogy azért nem? :)

Re: :3

(Khlorikë, 2013.12.04 20:29)

Hm.. igen, talán a sok réteg, ami rárakódik az ember lelkére idővel.. valakiről lepereg.. valaki meg tud tisztulni.
De az első esetben valahogy mégsem. Talán csak a másodikban. :)

Mééég! :)

(Khlorikë, 2013.11.26 13:55)

Most közben eszembe jutott még valaki.. Takács Nóra, a "Hogyan legyek jó nő?!.." c. műsor vezetője.