Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2013.10.14.

2013.10.14

Na jó, nem tudom tovább magamban tartani. Hiszen ha nem beszélünk róla, csak szorongunk továbbra is. Pedig értelmet nyerhetne minden, még a mi keresztény kultúránkban is. 

Én nem tudom, hogy működik ez az egész, de az előző életekből jövő emlékek léteznek, s nem csupán Indiában. Nem csak ők születnek újra és újra le a Földre. A félelem, amely átszövi az életünket amikor bizonytalankodunk saját magunkban, amikor a saját szemünknek, emlékeinknek, érzékeinknek sem hiszünk, az megmérgezi, lenyomja a tudattalanba mindazt, amivel pedig igenis dolgoznunk, foglalkoznunk kellene.

Mégis hogyan volna igazságos Isten részéről azt mondani, hogy megbünteti a következő generációkat az előzőleg éltek bűneiért? Ugyan hogyan vállalhatnék én felelősséget a már rég elhaltak életéért? Mit jelent ebben az egészben Jézus Krisztus élete, mondatai, áldozata? Mit jelent, hogy új törvényt adott nekünk? Mi a megváltás? Hogy is foghatnánk fel, hogy a Szűzanya bűn nélkül való volt? 

 

Amely mindenre választ ad, az maga a reinkarnáció és a karma törvénye. 

 

A karmikus terheinket évszázadokon-ezredeken keresztül görgettünk magunk előtt a fogat-fogért, szemet-szemért törvény miatt, amelyet Jézus feloldott a "fordíts oda a másik orcádat" mondattal a Hegyi Beszédben. A Megváltás eltörölte eddigi karmánkat, új életet adott nekünk Őbenne. Az újabb elkövetett vétkekért már nyerhetünk bocsánatot Őáltala a Szentgyónásban, ha felismerjük a vétek lényegét, és tiszta szívünkből kérjük a feloldozást.  S hogy mekkora kegyelem a Krisztussal való találkozás, a megtérés csodája, az elvitathatatlan - s tudja mindenki, aki megélte.

Mindez pedig még csak a jéghegy csúcsa!..

 

Tudom, nem fejtettem ki elég bőven.. de látod, elindítottam a gondolatod. Gondolkodj csak! :) Fedezd fel, éld át, érezd meg, hogy hol van ebben az igazság, vagy hol tévedhetek, hiszen, persze hogy tévedhetek.

Ne érezd magad többé egyedül a rémálmaiddal, a feldolgozandó karmáddal, terheiddel. Nem egyedül viszed, mind visszük keresztjeinket.. :) Csak sokszor elfelejtjük, mikor vettük magunkra és miért. 

Keresd a saját utad!

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Utóirat

(Khlorikë, 2014.05.27 20:51)

MINDEN, AMI ITT ÁLL, EGYÉNI VÉLEMÉNY, GONDOLKOZÁS SZÜLEMÉNYE, ÉS NEM KÍSÉRLI MEG FELÜLÍRNI BÁRMELY VALLÁS ALAPTANAIT, AMELYEK SOKSZOR TÖBB EZER ÉV ÉS EMBER MISZTIKUS ÉLMÉNYEIT, LÁTOMÁSAIT, VAGY SZENTLÉLEK ÁLTAL SUGALLT LEIRATAIT (és még sok minden mást) FOGLALNAK MAGUKBAN.

Minden, amit itt leírtam, LEHET TÉVEDÉS IS.