Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2013.01.24.

2013.01.25

Szeretni kell, nagyon szeretni! 
Minden lelekzetunket odaadni, hogy felmelegitsuk ezt a vilagot!..

Hogy is eltem idaig?.. Nem volt-e eletem onzes, nem volt-e minden pillanatom magamba visszafordulo metelyezett tor?.. Hiszen az eletem mit sem er, ha nem adom egeszen oda, nem dobom oda valamiert.. valami jobbert, valami valtozasert. De en odaadas helyett feladtam mindent. Ertekeimet, nagyratoro almaimat, eveimet. Mi maradt hat? A tehetseg. - De mit er a tehetseg, ha nem bontom ki foggal es korommel, fajo, faradt ejjelekkel, mig a babbol elo nem bujik a pillango?.. Megrekedtem. 

Ki vagy hat Te? Elem lepsz, s en furcsalkodva csodallak, mert ilyen elolenyt meg nem lattam. Te vagy az en jo oldalam. Te vagy, ami lehettem volna. S mig Te en lettel, en kozben lemondtam magamrol. 

Nincs mar bennem onvad. Mit is ernek vele?.. Elcsendesulok.

Mert mit is tanultam az evek alatt? Szerenynek lenni. Erzekenynek maradni. Hatarozottnak lenni. Szeretni. Batornak lenni.
Ezek hat kincseim, melyeket magamnak koszonhetek. S meg, amit kaptam: a racsodalkozas kepessege, a beleerzes kepessege, a megformalas kepessege, okossag.
Eljott vajon az ido? Te ott leszel-e mellettem, hogy kibontsam magam? S elnezed-e nekem, hogy nem vartam Rad?.. Vagy ha vartam is, nem ugy, ahogy igertem. Csalodni fogsz-e bennem? (Csalodni fogok-e Benned?......)

Teblabolok. Erosnek kell maradnom. Batornak, amely pedig minden nap kihivas. Turelmet kell gyakorolnom, pedig ugy kinoz a jovo eloerzete!.. Vegtelennek tunnek a percek, sopornem oket felre, pedig mindegyik ket kezzel onti elem a csodakat!.. Vakit a fenyed, pedig nyitva kell tartanom a szemem, hogy tisztan lathassalak, s nem csak Teged, de minden napot, melyet ajandekba ad az Isten!.. Valami megrendito kozeleg, valami hatalmas kihivas. Remeg a kezem, de koncentralnom kell. Gyengesegeimbol erot kell meritenem, hiszen minden bejart ut, meg ha teves is volt, ismerethez vezetett onmagam, s a vilag felol.

Gyere hat, talalkozas! En nem felek. Az Isten tudja, mi a Terv, legyek hat eszkoz. Odaadom magam.

De nem egyedul.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.