Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2011.10.07.

2011.10.07

Két pohár bor után itt az ideje.. h töltsek egy harmadikat, és végre belekezdjek a témámba.

 

Férfiak. Carry Bradshaw az egyik Szex és New York részben alkotóválságában a férfiről, mint kiegészítőről (zokniról) ír. Hamvas Béla szerint Isten a bor. Hát most itt az ideje, hogy én is előálljak egy hipotézissel.

 

A férfi olyan, mint az alkohol.

Vannak a sörös pasik - nekem sosem jöttek be. Egyrészt mert a sörhas jut róluk eszembe, másrészt mert a sör annyira anyagi.. nincs benne szerelem. A sör pasi ital - NEM FÉRFI, hanem PASI. Pasik.. sörözgetés a haverokkal, trágár beszéd, közönségesség, röhögés - minden, ami lelazít egy pasit. Értem én, hogy erre szükségetek van fiúk - nőtársaság nélkül. De egy nő társaságában sörözni, hát.. Nem. Persze, vannak csajok akik szeretik a sört - ismétlem: vannak CSAJOK, akik szeretik a sört. A nyári nagy melegben, bavallom, én is leküldtem néhány citromos és narancsos sört.. de NEM a SÖR volt a motviáló benne. A sörben nincs romantika. A sörben nincs szerelem. A sörben nincs izzás. A sörben laza pezsgés van, amely nem fér össze a női energiákkal.

A lényeg? Az a pasi, akinek a sör a kedvence, és a facebook oldala tele van sörözgetős fotókkal, és ha elmegyünk randizni és sört rendel.. nos.. Ő NEM az én kategóriám. Néha, 1-1 alkalom, átvezető út A-ból B-be.. de sosem cél, sosem kiindulópont, sosem érkezés.

 

Pálinka.. huhh. A pálinka fejbe vág.. lealacsonyít, a magasba törsz, aztán a földre buksz. Émelyegsz. Üt. A pálinkát azok isszák, akik be akarnak rúgni. (Felmentem ez alól azokat, akik esetleg ebéd előtt löknek le egy kupicával, valamint azokat, akik megfázás esetén fertőtlenítőként használják 1x, 2x!) A pálinka durva.. a pálinkás pasik durvák, és hajlamosak a közönségességre. Nem szeretnek gondolkodni, nem vozódnak a filozófiához. Hát kérem, lehet egy pasi csupa izom, ha folyton csak pálinkázgat, nagyjából az se tűnik fel Neki, amikor elköszönök és hazamegyek.

 

A bevezetőből nyilván rájöttél, hogy a bor, a BOR - Ó A BOR az én szerelmem. Lassan mámorít el.. eltűnik a jövő, halványan dereng a múlt - szinte fájdalom nélkül. Puha költészet..

Nem, én most nem érek rá különbséget tenni a rengeteg féle fajta szőlő és évjárat között, drága Hamvas Bélám.. én most beboroztam és máris szerelmes vagyok.. :) Csak azt nem tudom, kibe.. tán mindenkibe. Patrick Dempsey-be! :)))

 

Megengeditek, h eltérjek a témámtól? Szabad?

 

Mert mégis: HOL A FRANCBAN VANNAK AZ IGAZI FÉRFIAK? Nem értem, nem értem! Leragyognak a TV képernyőjéről - már be se merem kapcsolni! - de az utcán eggyel sem találkozom.. tele van a város gyönyörű nőkkel, akik adnak magukra, de mégis HOL VANNAK A FÉRFIAK?! Látok fiatal srácokat, meg szakadt alakokat, és törtető barmokat, ja és kattant figurákat.. és egyszerűen elkeserítő, hogy hány olyan férfit látok, akinek van kisugrázása.. valódi, eredeti energiája!

HOL VAGYTOK? Anyátok, vagy apátok ront el így titeket? Könnyű volna a nőkre fogni, mert legikább ők foglalkoznak a felnövekvő generációval.. de hát egy felnőtt hímnemű egyed mégis mi a halálért nem képes a sörön és a farkán kívül bármi mással foglalkozni?!

 

Oké, tudom, kiakadtam, és túlzásba esem. De el vagyok keseredve. El vagyok keseredve, mert csak egyetlen olyasvalaki van, aki tetszene, és jajj, Ő pedig vak. De ha nem is volna az, mégis hogyan kezdődhetne el mindez, ha csak összesen 4szer találkoztunk a kedvenc ebédlőhelyemen?.. És mégis mi ment meg engem attól, hogy esetleg Ő sem különb az önző, törtető, óriás csecsemőknél?..

 

Mégis miért kéne nekem beérni dagadt, büdös, igénytelen, rendetlen, önző, hazug, lelkileg sérült pasikkal??!

 

És vajon ha találok egy nem ilyet, vajon én méltó vagyok-e arra, hogy Vele legyek?.....

 

"Végül nem marad más, csak Isten és a bor."

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

..

(Gombácska, 2012.06.18 17:48)

Komolyan, ez az egyik legjobb bejegyzésed. :D Biztos azért tetszik annyira, mert ezekkel a pasis dolgokkal sokkal jobban tudok azonosulni mint a magasabb szintű okfejtéseiddel, amik persze szintén nem elhanyagolandóak. :) (Főleg miután már leküldtem én is egy citromos sört. :P)

Puszika! :)

Re: ..

(Khlorike, 2012.06.21 10:06)

Össze kéne már futni végre megint, csak ketten! :)