Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2011.09.27.

2011.09.27

Hogy mégis mi van az emberi lélek mélyén?..

Igazából tudja a fene..

Hogy miért van például az, h szeretsz valakit, de megszokod és nem érzed a hiányát, pedig alig találkoztok - aztán amikor szakítotok, vagy a másik meghal (- néha egy és ugyanaz a két dolog! -), akkor olyan erővel törnek fel az érzések a szív legmélyéről, hogy fetrengsz a fájdalomtól?..

Aztán egy napig megint semmi..

Milyen furcsa dolog is a gyász.. olvastam a gyászfázisokról, sok-sok igazság van bennük. Mégis hatalmas misztérium! Rémisztően összetett és különböző minden ember csak abban a kis életszeletben is, ahogyan a gyászt megéli!.. Mert tessék, én például ma nem érzek semmit. Írással próbálom megfejteni, hogy mégis mi lappang a lelkem mélyén arra várva, h kitörjön.. baljós csend van. A gyomromban érzem leginkább, hogy valami nem stimmel - alig bírok enni. És a szám is kicserepesedett. Nagy energiavesztés az elvesztés. Fizikai szinten is lehet érezni, ahogyan ömlik ki a szívcsakrán az életerő, a bal tenyerem külső szélén éles, hasító fájdalom.

Kicsit kísérletezem, mint egy orvos, finoman megszurkálom az érzéketlennek tűnő területet egy-egy emlékkel, nevének kiejtésével, de még nagyon óvatosan. Vigyázni kell, nehogy hirtelen törjön elő a sírás.. (vagy nevezzük inkább fuldokló zokogórohamnak?..)

A szívem is gyorsabban ver.. a szívcsakra sérült most, és a szívtájékra több vér kell, hogy a gyógyulás beinduljon. Vér, energia. 

Kiráz a hideg.

Még nem szabad feszegetnem a "jól döntöttem-e" kérdését. Ha feszegetem, minden összeomlik. Fejem köré csillapító ködöt vonok, hogy ezek a gondolatok ne férhessenek hozzám. Csak ezt a hetet bírjam ki, hogy nem gondolkodom.. a sérült szív most kétségbeesve próbálná meggyőzni az eszemet, hogy ostobaság volt.

Nem-nem. Most nyugalom kell. Egy kéz kell, ami a hajszálaimmal babrál kedvesen.. és nevetés. Kifelé figyelés. Belső pihenés. Csönd. Munka.

 

Istenem, kérlek mindkettőnknek adj fájdalomcsillapítót, mikor finoman elvágod a Közte és köztem lévő lélekzsinórokat..

Mert nem megy tovább.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.