Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2010.06.17.

2010.06.17

"Tarts tiszteletben minden élőlényt, és élettelen tárgyat." ZEN

 

A mai ember egyik legvisszataszítóbb tulajdonsága, hogy használja a dolgokat.. KIHASZNÁLJA.

Az ember HASZNÁLJA a Természetet, szülő anyját. A Zöldek tevékenysége jó, de ahhoz mérten, ahogy ez a kihasználás folyik, oly kevés! Itt csak közhelyeket tudok felsorolni: az erdők irtása a papírért, a bútorért; a vizek terhelése; a föld energiáinak tudatos kizsigerelése; a halászat - többet fogunk, mint amennyire szükség van, így sok hal az életét egy szemétdombon végzi; a HÁZIállat lényege, éltének értelme, hogy szolgáljon bennünket - szerintünk. STB.!

Az ember HASZNÁLJA az embert.. hímneműek kihasználják a nőneműeket. Ranglétrán is csak egymás fejét, szívét lépcsőnek használva lépünk előre.

 

Amit HASZNÁLOK, azt már nem tisztelem. Arról úgy gondolkodom, hogy az az ENYÉM, az ÉN kényelmemet, jólétemet SZOLGÁLJA. (S az Úr odaadott mindent az embernek, uralkodjék fölötte.) Uralkodunk. De rossz uralkodók vagyunk.

Az tudja csak, miről beszélek, akit HASZNÁLTAK már. KI.

- Milyen érzés?

- Milyen érzés úgy ébredni reggel, hogy a "párod" éjjel kihasználta a tested, annak pillanatnyi komolyabb gondolata nélkül, hogy Te is örömöd leld benne?

- Milyen érzés, amikor valaki learatja helyetted munkád gyümölcsét és hazugsággal, mismásolással átlép feletted, "vezetőd" lesz?

- Milyen érzés, amikor az éjszaka közepén felhív egy "barát", egy "testvér", hogy kelj fel, indítsd a kocsit, és menj érte, vidd haza a buliból - ahová Téged nem hívott -, mert fél órát kéne várnia az éjszakaira? (Légy ingyen Taxi!)

- Milyen érzés, amikor a munkáltató nem fizeti meg rendesen keserves munkádat és azzal hiteget, h így van ez máshol is? Lengeti a fejed fölött Demoklész kardját, s Te szakadj meg.

..

Sorolhatnám még a kérdéseket, de valójában az összesre ugyanaz a válasz:

MEGALÁZÓ.

 

Akit és amit használsz, azt megalázod. Akit és amit használsz, azt nem tiszteled. Akit és amit használsz, azt nem szereted.

Ez ilyen egyszerű.

 

Eljöhet a nap, amikor betelik a pohár.. tán a természet lázad fel, tán az emberek. Talán ma csak egy szakítással, egy felmondással kezdődik.. talán holnap egy világégéssel végződik. Uralkodunk, de rossz uralkodók vagyunk.. megérettünk rá, hogy elvegyék tőlünk, amiről azt hisszük: JÁR.

 

A megoldás?.. Megalázott barátaim, nem a bosszú. A bosszú, bosszút szül. Fájdalmat. Dominó-elv.

Te légy AZ a dominó, amelyik nem borul föl. Változtass. Szüntesd meg a kihasználtság helyzetét.

 

Ó, Istenem, VÁLTOZTASSUNK! Hány szívnek kell még megszakadnia, összetörnie, hogy mindenki rájöjjön, rosszul csináljuk a dolgainkat?!

Az Isten szerelmére, tanuljunk már meg SZERETNI!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

everywhere

(khlorikë, 2010.06.19 12:13)

:) Feldolgozási folyamat. Negatív energiák. Vmint nem árt szóba hozni a témát.

ezsozsika@freemail.hu

(o.O, 2010.06.17 20:17)

no miazmár? mindenhol világösszeomlás van? :O