Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2010.05.17.

2010.05.17

Miért vagyunk olyan önhittek? XXI. századi betegség, vagy mindig is ilyenek voltunk? Neveljük, "egrecíroztatjuk" egymást. A saját képünkre akarunk formálni mindent és mindenkit. A szeretet nem ez. És különben is, mi van, ha tévedünk?!

De bocsánat, hangsúlyozom: lehet, hogy nincs igazam!

Szóval önhittség. Beképzeltség  - hogy ÉN tudom a legjobban. ÉN élem jól az életem, TE alkalmazkodj énhozzám. Ne legyen egyéniséged, olvadj be az ÉN életembe.. de ha beolvadsz, nem foglak tudni tisztelni és szeretni többé. - Szomorú harc ez az Ego és a Szerelem / Szeretet közt.

Bosszankodunk az időjáráson: hőség, aztán hideg, szél és eső, aszály és rezzenéstelen nyári ég. Ha tehetnénk mindenbe beleszólnánk, hogy NEKÜNK jó legyen. Nincs bizalmunk az Istenben, h minden úgy van jól, ahogy van. Mert kell az eső, drága városlakó barátaim, kell az eső a földnek. S TI panaszkodtok leginkább, akiknek valójában nem is kell szembenézniük a sárral. Falun.. na ott menjetek végig a földúton ilyenkor! :D
De bizony, kell az eső. És kell a szél. Kell a napsütés, a fagy - ideje van mindennek. A világ egyik oldalán éppúgy, mint a másikon. Áldás mit az Ég ad.. még ha néha a szívünk is szakad belé.

Áldás vagy, EMBER, s akként kellene élned is. Megtanulni nem követelni, de elfogadni. Nem megváltoztatni, hanem megcsodálni. Szerelemmel nézni föl az Égre, a csillagokra, borús felhőkre, s le a fűszálakra, a sárra, a pitypangra, a cserebogárra.

Hadd legyek hát én is elfogadva!.. Hadd legyek jó úgy, ahogy vagyok!.. A változásod nem én akarom előidézni, de megpróbálom rugalmasan fogadni. (Add Uram, h rugalmas tudjak maradni! Befogadó.. Add, hogy ne rángassam magamhoz, akit meg akarok ölelni, hanem én lépjek hozzá, s úgy tegyem meg.)

Élvezni szeretném a társaságod. Azt, AKI TE VAGY. Mert csodálatos vagy, minden jóságoddal és esendőségeddel. Meg szeretném osztani Veled a napjaim egy részét örömben. Hadd legyek én is Neked egy KEREK CSODA a világon. :)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.