Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2010.03.11.

2010.03.11

:) És megjött Bercike! El se hiszem, de hazatért a cicánk.. :) 
De most nem erről akartam írni.. habár el se tudom mondani, mennyire örülünk Neki!..

Hanem újfent erről az "idegenérzetről".
A szavak, igen, azok szétmállanak.  De az arcok, a képek is. Belenézek a tükörbe és egy idegen néz vissza rám.. a hajam, ahogy áll.. a szemem, ahogy rám tekint.. a kezem. Gitár, tárgyak, hangok, zene, mosolyok. Mind-mind idegen, távoli, az érintés csak testileg történik, lelkileg más érzékszervet kell növeszteni, fejleszteni, finomítani, h tapinthatóvá váljanak a LÉTEZŐ történések.
Érdekes, régen éppen a Bor engedett belemerülni az anyagi világba, ma az emelt ki belőle. Forralva, melegen, fahéjasan, édesen. Magam fölé, köré keveredtem. Próbálgattam a kóruson a szólamokat, de - tőlem szokatlanul - hamis voltam. :) Annyi baj legyen, mert az állapot viszont flash volt. Illetve még mindig az. Valahogy minden folyékonyabb - az idő rugalmasabb: emberek, akikkel évek óta/életek óta nem találkoztam - mintha csak ma lett volna.. és a tegnapi ember valahova az ismeretlenségbe olvad.
És a szerelem - a kincs, ami nincs. A szenvedély. Igen, a szenvedély kell, de nem a hétköznapi értelemben. Hanem, ha rá nézek, a szemében ott lobogjon lankadatlan, olthatatlan az éber, sóvár vágy az alkotásra, a teremtésre! A szüntelen kétség, vajon képes lesz-e elfogni a Pillanatot. És a nevetés, amely ott bújik a zokogás küszöbén. A tomboló üvöltés, melyet el is lehet suttogni, s amelytől a hideg kiráz, de jó értelemben.

Al Pacino.. igen, Ő tud így nézni. :) Átlát rajtam a képernyőn keresztül, és végigfut rajtam a tűz, hogy TENNEM KELL! Nevetnem kell! Ébernek kell lennem, mert itt van a Pillanat! Mert éppen most kell szembenéznem a Jelennel. Most kell eldöntenem, merre megyek, mihez nyúlok, kit szólítok meg, kit ölelek át. Most kell rügyet pattantanom, most van itt az ideje a kiáltásnak.

Nagy tüzet kell rakni!.. melegedjenek az emberek! Melegedjen a zenész, az író, a táncos, ki megfagy szigeteletlen ottonában, olvadjanak fel az ujjai! A szíve. Pattanjon le az ismeretlenség jege a tehetségéről, hogy mutathassa az utat, melyet érzékeny szemével csak ő lát.. a Művész. Hallgassátok hangjukat, mert Ő rajtuk át szól az Isten! Modern prófétáink.. a politikában halálra ítélt, minket legforróban szeretők. Vigyetek nekik enni! Hozzatok takarókat, fáklyákat, hozzátok a fületeket - hallani, a szemeteket - látni, a szíveteket - megnyitni, a karotokat - ölelni, az elméteket - ébredni! SZERETNI!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.