Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2010.03.10.

2010.03.10

Hát szóval elment a Néni..

No nem az Örök Vadászmezőkre! :) De közel olyan jó helyre: Verőcére, egy kedélyes otthonba. Ne tessék csúnyákat gondolni, én pl szívesen laknék öreg koromban egy kastélyban!

Mostanság csak úgy tapogatom a csendet itthon.. Kimegyek a wc-re - és TISZTA. Végigmegyek a folyosón - és ILLATOS. Beülök a szobámba - NEM HALLOK CSOSZOGÁST. Nyugalom van.. béke.. Színtiszta Paradicsomi állapotok. Illetve..

Kacor királynak nyoma veszett. Azon nevezetes január eleji est után, hogy rápisilt a laptopra, még nem volt semmi gond (de igen, kikapott, de megértette, és ki is békültünk, még az utcára is kisietett elém öröm-nyávogva egy hétre rá..), de aztán egyszer csak nem jött többet. Nem láttam értelmét, h kérdezgessem a szomszédokat, sok fekete cica van errefelé.. Sajnos nem sokat lehet tenni ilyenkor: szólongatom egy darabig, aztán már többet nem. Ne kuncogjanak rajtam, akik hallják.

Állat, igaz?.. Csak egy állat. Egy jó barát. Egy társ. Valaki, akiért felelős vagyok. Valaki, aki megvédett volna egy embertől is, ha bántani próbál. (Volt rá példa.)

Nem becsüljük meg az állatokat. Használjuk őket.. A hajam égnek áll a "sportvadászoktól" pl. Vagy attól a szótól, hogy "húsüzem". Végtelenül el tudok szomorodni azoktól a rémtörténetektől, amikről a TV-ben, interneten esik szó.. ahogy az állatainkkal bánunk.. a ránk bízottakkal.. a szívem facsarodik.

De nem kell messzire menni.. csak itt a szomszédságban. Időszakosan rákap némelyik a mérgezgetésre. Zavarja, hogy a macska átmegy az udvarán. Aztán meg én vagyok az, akinek végig kell nézni, hogy akit felneveltem, akinek nevet adtam, akivel együtt játszottam, akit szerettem és viszont szeretett, az az idegméregtől haldoklik, rángatózik, görcsöl.. óráról órára bénulnak le előbb a végtagjai, majd a belső szervei.. és vége.

Tudom, nem volna szabad senkit sem gyűlölnöm, de én igenis: GYŰLÖLÖM AZT, AKI EGY ÁLLATOT SZÁNDÉKKAL BÁNT.. GYŰLÖLÖM AZ OLYAT, AKI GYENGÉBBET KÍNOZ. Azt, aki oktalanul fájdalmat okoz növénynek, állatnak, embernek. Aki nem tisztel se Életet, se Halált. Az ilyet a végletekig megvetem.

[Közjáték: És tessék.. milyen könnyű ítélkezni!.. "Szenvedésed fölött könnyeket hullatok, /de saját bűnöm során sírni nem tudok: /Könnyebb háborogni mások vétke fölött. /Az egész világ elvonult már ítéletem előtt!/ Találtam én bűnöst eleget: /filmet, politikát, embereket! /Értesd meg velem Uram, /a bűnös én vagyok magam./ Értsem, érezzem, tudjam azt, / hogy a vétkem Te hordod egymagad!" (DAX - Keresztút)]

Amiért most így felzaklatódtam, h ma egész nap a másik cicánk sem jelentkezett.

Minden létező egyformán fontos, mikor értik már meg az emberek?!..

(Istenem, óvd a léptüket.. kérlek..)

 

A mappában található képek előnézete Cicáink - Our Cats

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.