Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2009.12.26.

2009.12.26

Szeretni születtem. Nem játszmákra.
És mégis havonta sokszázszor játszmákat vagyok kénytelen játszani, mert a szeretetet fel kell öltöztetni, burkolni kell, visszafogni. Nem lehet csak úgy pőrén a másik elé tárni. - Nem ölelhetlek át, mert idősebb vagy, mert fiatalabb, mert nő vagy, mert férfi. Mert családod van, mert magányos vagy, mert hivatásod van, mert nincs semmid. Félreérted. Végtelenül éhezem néha..
Szeretni születtem. Nem játszmákra.

Óvhat-e az Isten a fájdalmaktól, a szívtöréstől? Amikor a másik elfelejt szeretni engem.. Amikor minden fontosabb, mint megsimogatni az arcom.. és egyedül maradok. Ez nem szeretet.

Haragudnom kellene talán.. de a szív majd összeforr. 
Szeretni születtem. Adni. Felkínálni a Lelkem. Várni Arra, aki majd óvja, s akit 
viszont óvhatok. Sosem találom meg, ha nem kockáztatom újra és újra.
A haragvásba a szív belehal.. A fájdalom elmúlik, mert az a dolga. 
Én szeretni születtem.

Szeretni születtem, nem bánkódni. Nem sírni elmúlt szerelmeken, barátságokon.
Várni kell. Várni a napot, amikor mellém szegődik egy másik szív. És többé nem megyek egyedül. Ha megbotlom, ő megfog. Ha vicceset látok, együtt nevetünk. Ha meghatódom, letörli a könnyemet. Egyszerű, átölelős szeretet. Mosolygós öröm..

Észre sem vettem, mikor lettem ennyire magányos
.

Hová tűntek a nagy barátságok? Emlékszem a meghitt együttlétekre, titkok susogására, a bizalomra.. játékra, nevetésre, együtt sírásra, vigasztalásra. Együtt tanulásra is emlékszem. Éjszakába nyúló történetekre. Babázásra, később berugásra.. :) Így visszagondolva nincs nagy különbség. Mikor lettem ennyire egyedül?..

Én szeretni születtem!
Át kell ölelnem néha valakit! Nem elég elolvasnom egy levelet! Nem elég a hangját hallani! Szeretni! SZERETNI KELL! És ki kell mondani! És meg kell tenni! És bele kell nézni a másik szemébe és meg kell hallani azt, amit nem mond ki, mert fél, mert őt is elárulták már!

Ó, Te jóságos Isten! Ölelj át éjjel.. Őrangyalom, csókolj homlokon.. Édes Segítőim, vezessetek, fogjátok a kezem nap mint nap.. majd csak elvergődöm előbb utóbb.. de szívtől szívig már egyre hosszabb az út.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

...........

(sophie, 2010.01.03 19:04)

jajj... hát én szeretlek! :$

hozzá illő zene :(

(khloriké, 2009.12.26 22:51)

http://www.youtube.com/watch?v=LfUBCTqfAKo