Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

2009.10.10.

2009.10.10

Ma két elképesztően lecsúszott alak ült le velem szemben a 204-esen.. Valahogy mostanság állandóan engem találnak meg ezek a karakterek.
Az egyik rendesen alázta a másikat, pedig az a másik sokkal emberibbnek nézett ki. Természetesen büdös volt mind a kettő. 
De persze tudom, hogy ilyenkor az ember már dacból is szarik a többiek fejére és azért se fürdik - viselje el a társadalom.

Viseljen el engem úgy, ahogy vagyok. Mert ha nem lógok ki erőmön felül nap mint nap, akkor benyel, beolvaszt, olyan leszek én is, mint a többi. Ugyanaz az arc, smink, divatos cuccok - ezekre költöm a pénzem, amit azért kapok, h fenntartom ezt a benyelőszerkezetet.. Ördögi kör.

Valahol megértem az ilyen embert.. azt hiszem, ő egyszerűen más szemszögből nézi a világot: "úgyis minden mindegy." A méltóság alatt is mást értünk.. A nem-fürdés már egyfajta lázadás, az igénytelenség tüntetés, a kunyerálás életvitel. Nem dolgozik, mert nem tetszik a rendszer. Részegen kibambul a busz üvegén és könny szökik a szemébe, mert olyan gyönyörű az ég a lenyugvó nap fényeiben.. aztán kábultan elszundít. Az arca most olyan tisztának tűnik. Szerethetném is akár ezt az embert.. lehetne az apám is, vagy a nagybátyám, lehetne a szeretőmé is ez a két kék szem.. simogathatnám az állán azt a mélyedést - a makacs áll. Átölelhetnénk egymást akárhol.
A haverja a fejére csap a keresztrejtvénnyel, h minek alszik, mindjárt ott vannak. Valamit mormog, aztán újra becsukja a szemét. 
Elviseli ezt a bánásmódot valamiért.. a méltóság valami egészen mást jelent. Érzem, ahogy a lelkem kiereszti őrangyalszárnyait, mert oda kell állnom mögé.. odaállni, kezeimet rácsúsztatni a szemére, fényt engedni bele, hozzáhajolni és halkan a fülébe súgni angyalnyelven a szeretetet.. 
Mert akármennyire is nem tetszik az életvitele, mégis el kell fogadnom, hogy Ő ezt választotta. 

Talán nincs is semmi más dolgom ezen a világon, mint úgy élni, ahogy jónak látom, és közben hagyni, hogy könny szökjön a szemembe, amikor az eget nézem a lenyugvó nap fényeiben..

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.